Tijdens het weekend van 22 en 23 oktober 2022 is er door diverse leden van onze afdeling mee gedaan aan het Koude Oorlog weekend (PA60CUBA).

Vanuit de luchtwachttoren in Ede was Cor PA0AM actief met de roepletters PA60KLE..
Vanuit de commandobunker in Oostburg was Adrie PA3DPH actief met PA60BBGB..

En vanuit de luchtwachttoren in Nieuw-Namen waren Henny PE1KWD, Rudy PA9C en Menno PC4C actief met de speciale roepletters PA60NN.

Al na wat opbouwen werd er snel gestart met wat uitzendingen om te kijken hoe de antenne zich hield.
Met wat kleine aanpassingen deed de antenne goed zijn werk op 80m en 40m waarop we ons dan maar gefocust hebben.

Het duurde niet lang voor we niet meer wisten waar eerst te luisteren na wat speurwerk voor een vrije frequentie werd het al snel een flink pile-up… al snel tikte het log 50 Qso’s aan en na een klein lunch pauze gingen we eens kijken op 40M ook daar duurde het niet lang voor we een hele stormvloed met aanroepende stations over ons heen kregen.
Toch moest er aan alle vreugde een einde komen en om iets over 16u00 hebben we met 105 Qso’s in het log toch maar afgebroken. (hek ging om 17u dicht)

Op zondag heeft Harm PC5Z het stokje over genomen van de zaterdagploeg en bracht hij gedurende een aantal uur de call nog een keer in de lucht. (kort verslag hieronder)

          

Harm schreef het volgende.

Ik ben zondag middag nog geweest tot 16:00 uur.

Redelijk druk met bezoekers, deze ook met regelmaat tekst en uitleg gegeven mbt onze radio hobby en het doel van dit Special Event Weekend.

Er waren erbij die dachten dat ik met de laptop een internet inbel verbinding had. Dat de laptop enkel werd gebruikt om te loggen en de verbinding met China, Amerika en de andere landen via de radio en het stukje koperdraad liep hadden de meeste bezoekers niet verwacht.

Zo vanaf een uur of 15:00 werd de QRM van de aankomende onweer behoorlijk hevig wat het opnemen toch wel een stuk lastiger maakte.

De 38A accu heeft het goed vol gehouden. Power ook redelijk terug geschroefd, had geen zin om nog zo’n accu naar boven te dragen. De 230V voorziening heb ik niet gebruikt, maar is wel handig voor een eventueel volgende keer.

Nadeel van het alleen zijn is dat het te woord staan van de bezoekers ten koste gaat van je pile-up.

Al met al toch een hele leuke ervaring, een welkom onthaal door de eigenaar Theo en zijn vrouw die het ook een geslaagde dag vonden.

Portable met je draad antenne op 30 meter was ook een extra luxe.

 

Namens de organisatie werden we bedankt voor onze deelnamen aan het geslaagde weekend.